Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Todosiichuk T$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
1.

Todosiichuk T. S. 
Taxonomic analysis of the Streptomyces sp. 2435 Strain, a Producer of Antimicrobial Substances [Електронний ресурс] / T. S. Todosiichuk, V. V. Klochko, L. B. Zelena // Мікробіологічний журнал. - 2014. - Т. 76, № 1. - С. 3-8 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2014_76_1_2
Вивчено таксономічний статус штаму-продуцента антимікробних субстанцій Streptomyces sp. 2435. Визначено нуклеотидну послідовність гена 16S рРНК даного штаму, яку задепоновано в базі даних Genbank за N JN129837. Результати морфологічного, біохімічного аналізів, жирнокислотного складу клітинних ліпідів, біосинтетичних ознак Streptomyces sp. 2435 разом з філогенетичним аналізом надали підстави віднести даний штам до виду Streptomyces albus.
Попередній перегляд:   Завантажити - 432.824 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Todosiichuk T. S. 
New Antibiotic Substances of the Streptomyces albus Enzybiotic Complex [Електронний ресурс] / T. S. Todosiichuk, V. V. Klochko, Ya. I. Savchuk, O. P. Kobzysta // Мікробіологічний журнал. - 2019. - Т. 81, № 5. - С. 62-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2019_81_5_7
Мета роботи - виділення та характеристика продуктів метаболізму антибіотичної природи (АБП) Streptomyces albus, аналіз антимікробного комплексу продуцента як основи для розробки ензибіотичного препарату. Використано штам-продуцент бактеріолітичних ферментів S. albus UN 44. Антагоністичну активність культури визначено методом радіальних штрихів. Для оцінки антибіотичної активності використано метод паперових дисків і біоавтографію. Виділені речовини АБП проаналізовано методами тонкошарової та рідинної хроматографії та мас-спектрометрії. Зі штаму S. albus UN 44 виділено та охарактеризовано сполуку антифунгальної дії з фактором розділення 0,65, наявністю фенольної групи в молекулі та максимумом поглинання в області 270 - 275 нм. Виділені антибіотичні сполуки ідентифіковано як біс(2-етилгексил)фталат і 3-О-метилциклополову кислоту. Вперше встановлено здатність штаму S. albus UN 44 до синтезу антибактеріальних та антифунгальних антибіотиків, які відносяться до похідних фталевого альдегіду.
Попередній перегляд:   Завантажити - 927.65 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Wu L. 
Nosocomial Infections: Pathogenicity, Resistance and Novel Antimicrobials [Електронний ресурс] / L. Wu, Z. С. Wu, T. S. Todosiichuk, O. M. Korneva // Innovative biosystems & bioengineering. - 2021. - Vol. 5, no. 2. - С. 73-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ibb_2021_5_2_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 951.223 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Todosiichuk T. S. 
Biotechnological aspects of developing a liquid form of polyfunctional enzybiotic preparation [Електронний ресурс] / T. S. Todosiichuk, O. V. Pokas, S. О. Soloviov, T. S. Ryzhkova // Biotechnologia Acta. - 2022. - Vol. 15, № 1. - С. 72-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2022_15_1_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 419.449 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Orіabinska L. 
Lactic acid bacteria hydrolysates and their effect on skin hydration [Електронний ресурс] / L. Orіabinska, T. Bohdan, T. Todosiichuk // Харчова наука і технологія. - 2021. - Т. 15, Вип. 4. - С. 32-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2021_15_4_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 993.486 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського